Zondag 31 mei 2009.

Het was een prachtige dag, deze zondag, heel goed vaarweer, en de boot stond inmiddels - na een dagje Brielse Maas vorige week - bij ons onder de carport, omdat we eind deze week voor drie weken naar Friesland gingen met boot en caravan.

En het was de enige gelegenheid om Iris nog even te kunnen zien, voordat Arthur en ik dus met vakantie gingen. Mark en Ank kwamen met Iris naar Bleiswijk om met elkaar nog een poosje op de Rotte te varen. We pikten hen met de boot op bij restaurant Meerenbos en zetten ze na twee uurtjes, daar ook weer af. Dat paste precies tussen slaapperiodes van Iris in, die nog maar net weer in haar gewone ritme was gekomen.

 

Het was heerlijk op het water. Maar ook nu weer, net als op Kreta: Iris wereldje is nog maar klein. Op de grond in de boot zitten met speeltjes, deed het goed, en vooral het emmertje met een klein bodempje water erin, vond ze heel bijzonder, en erg leuk. Verder om de beurt bij ons op schoot, dan kon ze ook buiten de boot om zich heen kijken. Apart was haar reactie te zien als we onder een bruggetje doorgingen. De lichtval is dan voor een paar seconden anders. Ze keek dan gelijk op van waar ze mee bezig was, direct daarna naar de gezichten van Ank en Mark - waarop ze geen bijzondere reactie van schrik of wat dan ook, zag - dan naar boven waarna ze nog net het "dak" van de brug weg zag glijden. en dan naar mij (ze zat op een paar van die momenten bij mij  op schoot en ik zei dan "o, tunnel") en dan ging ze weer met haar aandacht naar de dingen waar ze mee bezig was. Het ging heel snel.

Allermaal heerlijk van de zon genoten en heerlijk op het water gezeten. Voor herhaling vatbaar!