Offingawier 4/7 dus, Sneekermeer!

Na regen komt zonneschijn: een dag als vandaag is zoals een (vaar)vakantiedag in Friesland hoort te zijn: zon bij het opstaan, zon bij het ontbijt (verse broodjes in de zon gehaald), zon na het douchen: zon verder voor vandaag voorspeld: we gaan varen! Ja, we hadden al meer gevaren  deze afgelopen week, maar toch steeds vest aan en zeker de regenjacks mee. En  nu zomaar in een t-shirtje en korte broek. Evengoed toch maar vest mee, maar we hebben dat niet gebruikt. We zijn naar IJlst gevaren, mooie route genomen, een uur en drie kwartier. Daarna op “het” terrasje geluncht: een leuke plek vlak bij de brug in het kleine centrum, de brug die om de haverklap open ging voor recreatievaart,  grote en kleine boten die van drie kanten, vaarwegen, aankwamen. Veel  gewoon verkeer, veel fietsers en veel kinderen, die steeds in rijen  moesten wachten. Veel te zien dus. 

Sneek 2017 Tussenstop in IJlst

Daarna via een andere weg terug, via en door Sneek. Voorbij Sneek konden we nl. tanken. Voor de insiders: het paviljoen waar onze kampeerhaven vlak naast ligt, is gesloten, failliet hoorden we. Maar daar konden we altijd tanken met de boot, en dat ging nu niet meer.  Er zijn meer pompen in deze omgeving, maar die moet je weten, die moeten benzine hebben (niet alleen bv diesel), en je moet er wel tijd voor uittrekken , inpassen in je vaartocht – zal ik maar zeggen.

Sneek 2017 Sneekerpoort in zicht

Terug bij de caravan “na-sudderen”  buiten bij de voortent in het zonnetje, daarna boodschappen gedaan, “thuis” gegeten, en  nu dit verslagje even getypt. Inmiddels is de lucht betrokken en is het een beetje gaan waaien, het weer lijkt om te slaan. Morgenochtend maar weer even afwachten en de buienradar raadplegen.

Engelien


Inlog