Donderdag 30 juni 2016

Ja, wat zullen we over het weer zeggen. In elk geval beter – voor zover wij berichten horen en lezen – dan het in Zuid Holland is (of geweest is). Toch hebben we ook hier de diverse plensbuien gehad, maar vaak op een ander deel van de dag dan weer de zon. Er is meer wind gekomen, en helaas is het na de laatste keer dat ik daarover schreef, geen vaarweer meer geweest. Maar Art heeft met al die regen wel gelegenheid gehad om een paar goede oplossingen te bedenken om geen plassen water meer op het dekzeil van de boot te krijgen. Zijn de regenbuien toch ergens goed voor.


Inmiddels zijn wij weer bij het Aquaverium in Grou geweest, waar dit jaar weer behoorlijk wat (tweedehands) boten te koop lagen, en is de “gewone” watersportwinkel die daarbij hoort, weer beter met allerhande spullen gevuld. Dat is een paar jaar erg leeg geweest.

Vorige week vrijdag zijn we in Leeuwarden naar het Friesch Museum geweest. Dat is helemaal een nieuw gebouw geworden, groot, veel glas, erg mooi en ruim opgezet, en veel te lezen en te kijken. Over het ontstaan van Friesland, de watersnoodrampen die al eeuwen eerder daar zijn geweest, over het aanleggen en het dichten van het laatste gat (filmpje) van de afsluitdijk, hoe eigenlijk de Friese meren zijn ontstaan; over Friesland in WO II, en het verzet in Friesland, over Mata Hari (ja, die is in Leeuwarden geboren) en hoe haar leven verlopen is, totdat ze de kogel kreeg: men dacht dat ze een spionne was; maar achteraf heeft ze het voordeel van de twijfel gekregen. Er was nog meer te zien, maar daar hadden we niet eens de tijd voor. In elk geval vonden we dat we daar nu echt eens heen moesten, nadat we al zoveel jaren in Friesland met vakantie zijn geweest. Het is erg de moeite waard. Maar er was geen tijd meer om nog even gezellig door Leeuwaren heen te lopen.
Dat hebben we zondagmiddag met Frank en Charissa gedaan die toen een dagje bij ons op bezoek waren. En de zon scheen op die dag! Evengoed vanwege de wind geen vaarweer. Maar Leeuwarden met z’n vieren, een drankje op een terrasje op een brug, en een gedeelte van een openluchtconcert op een groot plein gehoord (door het Friesch jeugdorkest), was allemaal erg gezellig. Ook de bbq daarna bij de caravan, was lekker, geslaagd, en het was nog steeds droog!

We zijn een keer naar Workum geweest – twee kleine rommelmarkten bezocht waarvan een onderin de kerktoren!, en we zijn dinsdag weer naar de Vrijbuiter in Roden geweest en hebben daar een mooi en stevig metalen opklapbaar opstapje voor de caravan aangeschaft (het originele bij de caravan behorende exemplaar was al een paar jaar niet goed meer).

IMG 20160627 155336066 HDRWorkum

Na de Vrijbuiter terug in Sneek nog bij AH wat boodschappen gehaald, en toen … belde Arthurs moeder, dat die ochtend een sinds lang zeer goede vriend – haast bij de familie horend - onverwacht overleden was. Dat zijn berichten en gebeurtenissen waar je nu eenmaal geen antwoord op hebt.
Art en ik zitten iets over de helft van onze vakantie, die we allebei hard nodig hadden, dus wij blijven er toch wat van maken ondanks dit bericht en ondanks het wat tegenvallende weer. Gisteren hebben we nog een eindje hier langs het water gelopen, en gisteravond hebben we werkelijk heerlijk tapas gegeten in Sneek. We hopen natuurlijk toch nog een keer te kunnen varen, en dat laat ik zeker op deze wijze weten!

Engelien

Inlog