Vervolg weer en zo

Woensdag, 22 juni 2016

Afgelopen maandag vroeg in de avond was ik net een half uurtje klaar met het typen met het weerbericht van die dag, toen het begon te waaien. We zaten in de caravan en keken naar buiten, want zo hard waaide het wel ineens, en in een razend snel tempo veranderde die wind in een storm waardoor alle bomen en struiken om ons heen plat gingen. We keken onze ogen uit, absurd, vreemd, iets wat je alleen op tv ziet. Geen regen en niet koud.


En voordat we er over konden denken wat er eigenlijk gebeurde was het weer voorbij, vijf minuten of zo. Het was omstreeks zeven uur ’s avonds, en de volgende dag hoorde ik van een van de werkjongens hier op het kampeerterrein, dat dat ook om dezelfde tijd in Sneek gebeurde; daar lagen alle bloemen in de tuin plat. Een van de metalen ringen waaraan Arthurs boot lag, weliswaar al een beetje defect, was door die storm helemaal kapot getrokken, zodat zijn boot aan een ring nog vast, dwars op de kant in het water lag. Aan de overkant had de luifel van een voortent het loodje gelegd, en de mensen waren er niet. Was dit nou zo’n heel plaatselijke wervelstorm geweest? We hebben er verder niets over gehoord. Enfin, eerst de boot weer goed leggen en goed vastleggen, daarna naar de overkant omgelopen, waar de buren ook inmiddels aan kwamen lopen. Luifel zo goed mogelijk weer recht gezet, en de buurvrouw belde de eigenaren zelf, die er met een uurtje waren.

Nou ja, de volgende dag, gisteren dus, was alles weer gewoon, behalve behoorlijk wat afgewaaide takken. Het was goed vaarweer, dus we stapten weer in de boot en zijn nog een keer naar Terherne gevaren waar we op “het” terrasje van “Het Meer Van lente” in het zonnetje geluncht hebben. Ook vandaag was het goed weer, en omdat het voor morgen weer minder voorspeld is: weer een paar uur met de boot weg.
Maar eerst hadden we nog boodschappen bij AH gedaan, o.a. eten voor vanavond gehaald. Ja, we eten ook nog wel eens in of bij de caravan. En vóór AH reden we met Art z’n auto naar Oppenhuizen, vrij dichtbij. Want – al eerder schreef ik over autopech met mijn auto – mijn auto was klaar, en die gingen we dus ophalen. Dat hebben ze snel en goed gedaan. Een geheel gereviseerde dynamo erin. Lang leve de belastingen, van wie we geld terug hadden gekregen. Haha. Maar ja, voor dat geld heb je toch geen andere auto, denk ik dan altijd maar.

Nu maar eens even de dag en het weer van morgen afwachten.
Engelien

Inlog