Zaterdag. 18 juni 2016

Het was thuis een week met plensbuien geweest, her en der in het land, ook in Bleiswijk. En af en toe weer droog, zoals we allemaal weten. Ook voor vrijdag, de dag van ons vertrek naar Friesland, waren er veel heftige buien voorspeld. We zaten daarover wel in de zorg: zouden we de caravan en de voortent wel goed op kunnen zetten, zou het een beetje droog zijn, net die anderhalf uur dat we daarmee bezig zijn, of zou het dan ook stortregenen.
We waren psychisch, mentaal en wat kleding betreft, voorbereid op het ergste. Allebei onze laarzen/laarsjes tevoorschijn gehaald, idem regenpakken en –jack’s: die voor in de auto op de grond naast de stoel van de bestuurder gelegd. Houten klosjes voor onder de pootjes van de caravan en de slinger om ze op te draaien erbij, zodat we alles om de caravan op te zetten direct bij de hand hadden.

Voor wie het even vergeten is of die het gewoon niet weet: we hebben een klapcaravan met vaste wanden (en een kacheltje erin!), waarvan als het ware de “deksel” de helft van de caravan in zich bergt, en dus uitgeklapt moet worden. Daarna kun je de wanden opklappen en het dak gaat dan gelijk mee. Dat is eigenlijk met z’n tweeën tien minuten werk. Dan is de caravan nog niet dicht en verder van binnen opgebouwd en ingericht, en nog helemaal de voortent nog niet opgezet, maar dan zouden we al wel onder dak droog kunnen zitten wachten tot een bui overgetrokken was.

IMG 20160617 111245259   IMG 20160617 123856724

Foto's: Bij de stalling, boot opgehaald en op de parkeerplaats bij een wegrestaurant tussen Almere en Lelystad.

De boot was al eerder door Arthur gehaald, nagezien en getest en weer teruggebracht, met enkele grote stukken er al in die we altijd met vakantie meenemen en die met de boot vervoerd worden. Die was dus klaar voor vertrek en hoefde alleen nog maar bij de stalling, vlak bij ons, opgehaald te worden. De caravan stond voor een nacht onder de carport en kon droog ingepakt worden. De auto’s stonden dichtbij de carport en met snel werken konden ook daarin de spullen droog ingepakt worden. En toen begon het droog te worden. Een waterig zonnetje bij de stalling, banden van de caravan opgepompt, boot op trailer achter Arthurs auto gehangen en op weg.

We maken altijd een stop bij Almere, een plaspauze, een broodje en een kopje koffie bij een “Take away”. Onderweg hadden we de buien als het ware ingehaald: het was droog en er scheen een zonnetje. Een verademing, en hoopvol reden we verder. Het bleef droog, de zon bleef schijnen, heel de weg verder naar Offingawier vlak bij Sneek! We omhelsden elkaar van blijdschap dat we er weer waren en vooral dat daarbij de zon scheen. Het was een blauwe lucht met mooie bewolking. We konden op ons gemak de caravan opzetten en de voortent er aan doen, en tussendoor af en toe even zitten op de twee stoelen die altijd boven op de caravan gepakt zijn. Aan het eind van de middag was het huis klaar. Daarna heerlijk in het restaurant hier gegeten en na het eten – het was nog steeds droog en goed weer - de boot nog in het water gelaten; die ligt dus weer vlak voor onze deur! Zo’n vertrekdag met ’s morgens twee auto’s inpakken, een lange rit met die twee auto’s met boot en caravan er achter, en tenslotte anderhalf uur bezig zijn met het opzetten van je bivak, is een dag gewoon hard werken.
We waren ’s morgens half twaalf van huis gegaan, om even over half twee weer bij Almere weg en we arriveerden in Offingawier om kwart voor drie.

IMG 20160617 175400872

Foto: ver op de achtergrond de caravan en Dirkje ervoor liggend, Niet onze boot want die staat hier nog op de trailer.

Vandaag even bij AH een paar boodschappen gehaald, even in Sneek rond gewandeld en een capuchino gedronken, maar toen toch weer terug. We waren nog lang niet uitgerust van allerlei drukte thuis en van de dag van gisteren, en wilden zitten, een beetje rondhangen, uitrusten en van de stilte genieten. Overdag was het redelijk droog, maar vanavond hebben we hier een eerste echte regenbui gehad. De buienradar voorspelt voor Offingawier voor de komende week toch niet zulk geweldig weer. Maar we hoeven niets, we kunnen lezen, en nog overal heen gaan waar we heen willen. We hebben vakantie!

Engelien

IMG 20160617 230939916

 

Een gat in het wolkendek, 's avonds rond 23:00 uur, recht boven de caravan, de maan wenst ons nog even een goede nacht ;-)Inlog