Zondag, 7 juli 2013

Jawel, nu krijgen we van diverse kanten berichtjes als: ‘geniet ervan’, en ‘hè hè, eindelijk mooi weer’, en ‘bofkonten, met vakantie met dit mooie weer’, enzovoort. Inderdaad, vanaf afgelopen vrijdag hoe langer hoe warmer weer, maar waarschijnlijk toch ook weer na vandaag weer ietsje minder. Ach, het was weer steeds heerlijk op het water. En gisteren – en vandaag ook - was het dan eindelijk bikini-weer! Dat bootje van Arthur…wat hebben we daar toch een plezier van. Afgelopen zondag t/m dinsdag waren de twee radiocollega’s van ons op bezoek, zoals ik schreef: allebei met een eigen onderkomen met een sta-plaats vlakbij de caravan. Ze waren er zondag al bijtijds zodat we, nadat ze zich geïnstalleerd hadden, gelijk het water op gingen. Wel een windjack aan of zoiets, maar het was wel droog. ’s Avonds bij de Griek gegeten waar we in vorige jaren ook al met elkaar geweest waren.

Maandag ook gevaren en ’s avonds bij de caravan met elkaar ge-bbqt. De drie mannen daarna nog een poosje het snelvaargedeelte op het Sneekermeer op gegaan. Ook dinsdag weer met elkaar gevaren, en eind van de middag moesten ze allebei weer weg. Hún vakantie was weer voorbij, er moest weer gewerkt worden. Maar we hebben het alle vier erg gezellig gevonden, met natuurlijk hier en daar natuurlijk een terrasje aangedaan.

 

Als ik me goed herinner heeft het in de nacht van woensdag op donderdag geregend, maar donderdag overdag was het droog en de zon begon zich behoorlijk te laten zien, terwijl de temperatuur aan het stijgen was. Verder tot nu toe zon en droog.

Donderdag en vrijdag in diverse dorpjes in en rond Sneek op zoek geweest naar een onderdeel voor de lier van Arthurs boottrailler, en vrijdagmorgen bleek dat onverwacht prachtig opgelost te kunnen worden.

Zaterdag kwamen Frank (E’s jongste zoon) met Charissa, zijn vriendin, op bezoek. Zij brachten behalve het mooie weer, ook een reserve lier mee die Arthur thuis nog in de schuur had liggen, voor de zekerheid. Dat kon plezierig geregeld worden, maar het ziet er naar uit, dat die – gelukkig, toch – niet nodig is. We zijn met z’n vieren, na de koffie, natuurlijk het water op gegaan met broodjes en drinken voor de lunch: mee in de boot. ’s Avonds gezellig met elkaar bij een Steak House in Sneek gegeten en nog even door het centrum gewandeld. Op een plein waar diverse terrasjes waren en statafels stonden was het heel erg druk en gezellig met allemaal pratende mensen: genieten van een van de weinig voorkomende warme avonden dat je nog tot laat buiten kunt zijn. Terug bij de caravan hebben we daar nog even binnen gezeten en herinneringen opgehaald aan  vroeger toen we met elkaar (E, M en F) met de caravan – die toen net nieuw was – naar Frankrijk zijn geweest. Daarna, en dat was dus gisteravond, het nagezwaaid toen ze weer naar huis gingen. Prachtige en gezellige dag, waarin we trouwens voor het eerst jonge eendjes hebben gezien.

Ook vandaag weer een schitterende dag; met z’n tweeën weer een tijd gevaren, terrasje, ’s avonds ergens gegeten. Er waren heel veel boten op het Sneekermeer vanwege het mooie weer. Heel veel zeilschepen ook, mooi gezicht. Drukte bij de trailerhelling hier in de kampeerhaven met boten die allemaal uit het water getrokken werden. Het leek de Brielse Maas wel op een mooie dag! We vonden het jammer dat niemand van vrienden of familie met ons mee van deze dag kon genieten. Druk ook hier op het kampeerterrein, maar ‘s avonds vertrokken toch weer veel mensen. Morgen zijn we van plan weer eens een lange tocht naar Heeg te maken.

Nog een paar mooie dag voor de boeg, ondanks dat de temperatuur iets naar beneden schijnt te gaan. Maar het ziet er naar uit dat we donderdag de voortent er droog af zullen krijgen (altijd belangrijk), en als dat tijdig lukt hebben we nog weer een hele middag om te varen. ’s Avonds gaat dan de boot weer op de trailer.

En zo is het dan toch nog weer een echte Friese vakantie geworden!

Waarschijnlijk komt er nu geen stukje van mij meer over deze vakantie, misschien nog een verslagje over de terugreis, maar eigenlijk alleen maar als er bijzonderheden zijn. Als je het allemaal gelezen hebt: dan bedankt voor je aandacht, en reageer eventueel in ons gastenboek. Vinden we leuk.

Groetjes allemaal en tot ziens!

Engelien

Inlog