Maandag, 24 juni 2013

Hier komt het eerste beloofde vakantieverhaaltje uit Sneek over hoe het ons, Engelien en Arthur, vergaat. Zoals het er nu naar uit ziet zullen de verhaaltjes vooral een verslag zijn van hoe het weer was!! Maar toch: uit sommige berichten mogen we concluderen, dat het weer in Zuid Holland veel dramatischer is dan hier in Friesland. Terwijl het hier zeker te wensen over laat. Eerst even over ons vertrek in relatie tot het weer.

Donderdag eind van de morgen heb ik (E) de caravan opgehaald, de buitenkant, vooral dekzeil en disselkoffer stof- en vogelpoepvrij gemaakt, de gastanks in de ‘rommelbak’ in de disselkoffer geplaatst (een aangesloten en een reserve ernaast) en de rest verder allemaal netjes ingeruimd. Het koelkastje/kistje was goed schoon achtergelaten, alleen nog even een schoon, vochtig doekje er doorheen. Klaar, en daarna begon het te regenen.

 

Donderdag eind van de middag haalde Arthur de boot op en die werd in de carport gezet. Spullen in de boot geladen en het dekzeil er weer overheen, want het weer voor de volgende dag was toch niet te vertrouwen. Daarna ging het weer regenen.

Vrijdagmorgen twee auto’s ingeladen, het koelkistje in de disselkoffer gevuld, caravan en boot achter de auto’s gekoppeld, verlichting gecontroleerd, Siep gedag gezegd, huis afgesloten, in de auto’s gestapt en daarna begon het te regenen.

Deze laatste regen – om het zo maar eens te zeggen - hield de hele vrijdag niet meer op. Niet tijdens het rijden, niet tijdens een korte stop net voorbij Almere en niet op het terrein van De Potten bij het Sneekermeer. We hebben in een matige regen de caravan op kunnen zetten en daarna toch maar, terwijl het lekker aan het doorregenen was, even doorgezet en de voortent gelijk opgezet. Het regende en bleef regenen. We zagen er niet uit allebei. Maar eenmaal alles opgezet was het binnen prima droog! En daar bleef en blijft het droog, in de caravan (natuurlijk, stel je voor zeg) en in de voortent. We waren gearriveerd, met ingevroren tomaten-groentesoep die in een pan ontdooid werd en een kruidenbroodje dat in een koekenpan afgebakken kon worden. Het was onverwacht erg lekker.

Zaterdagmorgen, geloof het of niet, hebben we in de zon zitten ontbijten! Tussen de middag even naar AH in Sneek en ergens een capuccino gedronken. Maar dát kon niet meer op een terrasje, want…het regende. En ook die regen hield, tot ’s avonds laat, niet meer op. Eind van de middag gingen we ’terug’ naar Hilversum, waar we door AH uitgenodigd waren op een feestje voor Mark (mijn oudste zoon, E): hij was 25 jaar in dienst. Behoorlijk wat collega’s vrienden en familie – en Iris!!! -  waren erbij: bij het etentje in het Griekse restaurant waar Mark en Ank zoveel jaar geleden ook hun trouwdiner gegeven hebben. Het was erg gezellig en erg lekker. Daarna ‘s avonds weer terug richting Sneek. Het regende niet! En er was een heel heldere maan.

Mark jubileum 25 jaar AH

Zondag, gisteren dus, hadden we onszelf een ‘bijkomdag’ beloofd: uitslapen, op ons gemak weer ontbijten, en veel zitten – slapen en lezen – en: regelmatig in de zon buiten! Maar ook wel weer regelmatig naar binnen voor een klein regenbuitje. Wel tussen die kleine buien door de boot in het water gelaten en naar onze aanlegplaats voor deze weken gevaren. ’s Avonds in het restaurant hier op het kampeerterrein gegeten.

Maar regen of zon: veel wind, erg veel wind, geen vaarweer tot nu toe, ook vandaag, maandag, niet. Naar Leeuwarden geweest, want voor vandaag was opnieuw treurig weer voorspeld. En opnieuw: we hebben voordat we weggingen, nog even heerlijk in de zon gezeten!

  

 

Sneek 2013

 Tja, wat moet je er van zeggen. Het is heerlijk om even van allerlei gedoe thuis verlost te zijn, maar we willen natuurlijk wel varen! Je hoort (leest) het weer.

Engelien

 

 

 

Inlog