Mijn (tweede) boek “Wat komen moet” is uitgegeven in de zomer van 2014, als een waargebeurd verhaal. Hoewel het geen autobiografie is gaat het boek over het gebeurtenissen uit mijn leven die opgeschreven moesten worden. Het waarom van stappen die ik in het verleden gezet heb; uitleggen aan de nieuwsgierigen en aan hen die veroordelen; en het delen met anderen van het weten dat dingen zo moeten gaan als ze gaan. Ik heb het geschreven om het verleden minder een plaats te laten hebben in het heden, een herinnering te laten worden.
Alle namen van personen zijn veranderd, maar voor insiders zullen personen en situaties herkenbaar kunnen zijn.  Om evengoed zo min mogelijk kwetsend voor anderen te zijn heb ik het onder het pseudoniem “Ruth Engelen” geschreven.  Maar de tijd lijkt die ‘noodzaak’ te achterhalen.
Al een aantal keren heb ik gehoord dat dingen voor lezers herkenbaar waren en dat zij daarom steun hebben ervaren aan dit boek.  Ik hoop dat het ervaren van die steun nog vaak het geval mag zijn.

Februari 2016
Engelien Mensenkamp 

Het boek van Ruth Engelen

Toen Joanne besloot uit haar gezin te stappen en de daad bij de gedachte en het woord voegde, veranderden haar leven en haar wereld radicaal. De prijs die ze hiervoor moest betalen was eigenlijk te hoog: het constante gemis van haar kinderen, het weten wat ze hen aandeed – en zichzelf. Kon ze dat wel? Wat waren haar drijfveren om die stap te zetten? Hoe was de wereld als alleenstaande werkende vrouw? Want ‘normaal’ was toch eigenlijk getrouwd zijn en kinderen hebben? Of niet? Zij deed bijzonder onaangename, maar ook plezierige ervaringen op en het leven bleek uiteindelijk nog een onverwachte verrassing voor haar in petto te hebben. 
Ruth Engelen (1943) schreef met dit boek een waargebeurd verhaal, sterk autobiografisch. Zij was werkende moeder, maatschappelijk werkster en leidinggevende en werkte onder andere twintig jaar met volwassen personen die met justitie in aanraking kwamen. Ruth Engelen schrijft, zingt en treedt solo op in zorgcentra, en geeft muziekcursussen aan 55+'ers. Spiritualiteit betekent voor haar een altijd aanwezige energiebron. Ruth Engelen woont samen, heeft twee zonen, twee schoondochters en een kleindochter.

BESTEL NU!
Wat komen moet
Verkoopprijs: € 16,95 (exclusief verzendkosten)
 
Wat komen moet, Ruth Engelen
Aantal pagina's: 198
ISBN: 9789048432561
Verkoopprijs: € 16,95
Vermoedelijke verschijningsdatum: 17 juli 2014

Like Het boek van Ruth Engelen on Facebook 

 

  Coverdesign: Ed de Bruijne                    
  http://eddebruijne.nl/     
Uitgeverij Free Musketeers B.V. Jacob Leendert van Rijweg 74 Zoetermeer, Zuid-Holland 2713 JA Netherlands
+31 (0) 79 - 320 35 90
www.freemusketeers.nl

Copyright © 2014
Uitgeverij Free Musketeers B.V.
Alle rechten voorbehouden

Deze promotiemailing wordt eenmalig verzonden.
De auteur heeft alle betrokkenen hiervoor om toestemming gevraagd.