Bouterse
Politiek

Desi Bouterse ziek

Zondag, 5 september 2010.

Er zijn sterke krachten aan het werk geweest die gemaakt hebben, dat Bouterse, een week na zijn beëdiging als president van Suriname, zo ziek werd, dat hij al zijn functies als president moest neerleggen. Het ziet er naar uit dat hij een kans krijgt te herstellen. Hij weet zelf hoe een en ander in zijn werk is gegaan, en dat hij deze (tijdelijke) uitschakeling als een waarschuwing kan beschouwen.  Tja, misschien wil hij het echt beter doen. Maar, zoals iemand al schreef, hij zal door voor- en tegenstanders afgerekend worden op zijn woorden en daden die hij als president zal spreken en doen. Want het is natuurlijk tamelijk gemakkelijk om naar de kerk te gaan, aan de voorganger je misschien best wel oprechte berouw te tonen en vervolgens aan God te vragen: vergeef mij alstublieft mijn zonden, ik zal het nooit meer doen, en wilt u mij verder helpen. En daarna weer in de fout te gaan. Als God met alle mensen die op deze manier bidden en leven, bezig moet zijn, dan zou hij daar alleen al op deze aarde een dagtaak aan hebben. In elk geval zit God voor mij zo niet in elkaar.

Mystiek verhaaltje? Vergis je niet in de kracht van gedachten, om te beginnen van je eigen gedachten. Mijn blog over Bouterse van 4 augustus, bijvoorbeeld, was in elk geval een ziekmakende gedachte, ook al was deze niet zo bedoeld. Ik heb er, toen ik die schreef, niet eens zo over nagedacht, maar precies zo kan het dus werken.

En wat moet Bouterse met zijn foute contacten uit het (voorbije?) verleden, die hem niet met rust zullen laten? Afkopen? Met geld van de Surinaamse belastingbetaler?

Ja, het blijft nog even erg sceptisch. Sorry, Desi.  

Engelien