2012
Diversen

Het jaar 2012

23 februari 2012

Het jaar 2012 is al weer ruim anderhalve maand oud. Inmiddels zijn we allebei licht maar lang verkouden geweest; Arthur begon voor de kerst en ik na de kerst. Stem (bij mij) twee keer bijna weg; even niet zingen en daarna weer langzaam opbouwen. Arthur heeft inmiddels alweer een website voor een klein bedrijf gebouwd en bijna een tweede, ik heb alweer een muziekcursus gegeven en ben, geheel volgens plan, in januari aan een boek begonnen  (te schrijven). Daar kan ik nog niet zoveel over zeggen, moet eerst een eind verder zijn.

Voor het voortbestaan van onze Zorgradio Haaglanden (vanwege de financiën) had onze voorzitter met de nieuwjaarsreceptie een paar gunstige berichten; en het bestuur is voortvarend bezig met het werven van huizen, en met succes. We kunnen dus voorlopig weer ademhalen.

Met de kinderen en kleinkinderen zijn er alle dingen zoals dat gaat, en het neefje is aan z’n laatste stage op de Noorddam begonnen, een groot cruiseschip op de Holland America line. Nou ja, neefje ……hij loopt nu al af en toe in een blits strak pak, en nog even, en hij staat daar zelf de lakens uit te delen!

En er waren nog meer dingen, maar ze zijn niet meer bij te houden. Haast niet te geloven, dat 2012 eigenlijk nog maar net begonnen is. Maar Friesland is alweer geboekt!

Op het wereldtoneel zijn een paar “leiders” in Syrië bezig hun eigen volk uit te moorden, en in eigen land heeft de PvdA leider zich onverwacht teruggetrokken (lees eventueel mijn blog hierover). Met betrekking tot ons eigen land, maar in Oostenrijk, heeft Friso, de tweede zoon van de koningin, met skiën een ernstig ongeluk gehad: 20 minuten onder een lawine bedolven geweest. Ligt in Innsbruck in het ziekenhuis en in deze dagen is er de spanning of hij het zal halen of niet. Als je alles zo leest en hoort: behoorlijk dramatisch.

Maar de sneeuw is weer weg, het ijs ook (bijna overal) en de crocussen in de tuin stonden al voor deze korte vorstperiode in bloei! Het wordt weer wat zachter en dat is toch ook wel weer aangenaam!

Zo begon 2012.

Engelien