Donderdag 13 januari 2011.

Zien is confronterender dan weten.

Afgelopen zaterdag zijn we bij de Griek gaan eten. Buiten onze woonplaats, een kwartiertje rijden hier vandaan. En als we dan toch die kant opgingen, dan konden we gelijk hier en daar kijken naar iets, wat thuis eigenlijk vervangen moest worden. Probleem was een beetje, dat de winkels allemaal wel om vijf uur zouden sluiten, en dan zaten we zo vroeg in dat restaurant. Maar ja, het zou ook wel fijn zijn om weer bijtijds thuis te zijn, en nog een poosje op de bank te hangen, want we waren, zoals meestal, moe.

Zo gezegd, zo gedaan. Diverse winkels bezocht, totdat, inderdaad, alles ging sluiten. Maar een helder idee was, dat V&D misschien een half uur langer open was, net als C&A dat bijvoorbeeld is. En ja hoor,

20 augustus 2010

Gisteravond hoorde ik in een taalspelletje van de EO, dat, om kikkerbillen te kunnen eten, bij kikkers de poten uitgetrokken worden terwijl ze nog leven. Zo’n informatie blijft bij mij hangen en wil ook nooit meer uit mijn gedachten of herinneringen, verdwijnen. Hetzelfde als toen ik voor het eerst hoorde, dat kreeften levend in kokend water gegooid worden om ze naderhand te kunnen eten. En ik heb de grote potten gezien, in Engeland, Cornwall, o.a. waar  dat gebeurde. Ook werd erbij verteld, weliswaar met enige terughoudendheid vanwege de eigen tegenzin van degenen die dat moesten doen, dat de beesten hoorbaar gilden. Maar dat duurde niet zo lang, dan waren ze wel dood. En ze werden zo rood als een kreeft. Het was ongeveer 25 jaar geleden.