9 april 2012
2e paasdag
Katten, over ’t algemeen kleiner van stuk dan vrijwel alle honden, zullen het uiteindelijk in een gevecht afleggen tegen honden, ondanks hun scherpe nagels en de kwetsbare ogen van de hond. Er rest ze niet anders dan, zodra het mogelijk is, op de vlucht slaan.
Ze zeggen dat honden en hun bazen, als ze maar lang genoeg met elkaar optrekken, een beetje op elkaar gaan lijken. Dan hebben we het over vooral het uiterlijk, maar soms ook een beetje voor wat betreft gedrag. Misschien geldt dat ook voor hun bazinnen? Blafgedrag?

zaterdag 19 mei 2012
Vandaag is Bjoet gecremeerd. We hebben haar afgelopen dinsdag moeten laten inslapen. Mijn poes Bjoet, die 16 jaar was, en die ik ook al 16 jaar had, op de eerste zes weken na. Ze was al een maand nagenoeg blind (vermoedelijk als gevolg van te hoge bloeddruk en dat weer mogelijk als gevolg van een nierprobleem. Hoewel ik nog geen nierproblemen bij haar geconstateerd had. Wel de laatste anderhalve week voor haar inslapen: darm en nierproblemen, en niet meer eten en drinken, en dat met haar blindheid: het was wel heel zielig en verdrietig om te zien.

vrijdag 13 juli 2012
Op zaterdag 19 mei schreef ik in een blog , dat Bjoet “vandaag” gecremeerd was. Mijn 16-jarige poes Bjoet (Beauty) moesten we op dinsdag 15 mei laten inslapen.  Elke eigenaar van een dier, dat hij of zij heeft moeten laten inslapen, weet wel  wat voor hevige emoties dat bij je kan oproepen.  Verdriet,  huilbuien, verwarring, de draad kwijt van je gewone dagelijkse dingen, enz.  Ze is 16 jaar mijn poes geweest en wij hebben behoorlijk wat afgepraat met elkaar.  Toch moest ik mij voorbereiden op een kort optreden met solo zingen op zondag 9 juni.  Ik heb wel eens beter gezongen, maar  het is nog redelijk gelukt.  Ook de vlaggetjesdag, de dag ervoor, met onze radio (Zorgradio Haaglanden), waar ik ook altijd een behoorlijke bijdrage aan lever,  vond ik leuk en bleek een goede afleiding te zijn.

10 en 24 juli 2012
Rouw om overleden poes.
Verdriet om je poes die hebt moeten laten inslapen. Dat is niet weinig. Ik schreef er in de twee eerdere blogs over Bjoet al wat over.  Het duurt een tijdje. Gewoon rouwverwerking. Je wordt elke dag er wel aan herinnerd door de dagelijkse dingen, die je niet meer voor deze poes hoeft te doen en gewoon omdat ze er niet meer is. En wil de blijheid maar niet echt komen om deze reden of omdat het zo veel regent en steeds zo somber buiten (en dus in huis) is? Maar dan Siep, de achtergebleven kat. Rouwt zij ook?
 Info.Nu.nl is een soort online bibliotheek waar je artikelen over allerhande onderwerpen kunt vinden. Zo staat er onder een “afdeling”’  Dier en Natuur een artikel over rouwverwerking bij katten. Gewoon googlen onder b.v. “rouwverwerking bij katten”.

9 september 2010 

Enkele overpeinzingen voor het Joodse nieuwjaar dat vandaag begint, naar aanleiding van een telefoongesprek dat ik vanmorgen voerde, en, wie weet, in verband met de verjaardag vandaag van een zeer nabij persoon.

PERSOONLIJKE GROEI.