Mijn (tweede) boek “Wat komen moet” is uitgegeven in de zomer van 2014, als een waargebeurd verhaal. Hoewel het geen autobiografie is gaat het boek over het gebeurtenissen uit mijn leven die opgeschreven moesten worden. Het waarom van stappen die ik in het verleden gezet heb; uitleggen aan de nieuwsgierigen en aan hen die veroordelen; en het delen met anderen van het weten dat dingen zo moeten gaan als ze gaan. Ik heb het geschreven om het verleden minder een plaats te laten hebben in het heden, een herinnering te laten worden.
Alle namen van personen zijn veranderd, maar voor insiders zullen personen en situaties herkenbaar kunnen zijn.  Om evengoed zo min mogelijk kwetsend voor anderen te zijn heb ik het onder het pseudoniem “Ruth Engelen” geschreven.  Maar de tijd lijkt die ‘noodzaak’ te achterhalen.
Al een aantal keren heb ik gehoord dat dingen voor lezers herkenbaar waren en dat zij daarom steun hebben ervaren aan dit boek.  Ik hoop dat het ervaren van die steun nog vaak het geval mag zijn.

Februari 2016
Engelien Mensenkamp 

Het boek van Ruth Engelen

Toen Joanne besloot uit haar gezin te stappen en de daad bij de gedachte en het woord voegde, veranderden haar leven en haar wereld radicaal. De prijs die ze hiervoor moest betalen was eigenlijk te hoog: het constante gemis van haar kinderen, het weten wat ze hen aandeed – en zichzelf. Kon ze dat wel? Wat waren haar drijfveren om die stap te zetten? Hoe was de wereld als alleenstaande werkende vrouw? Want ‘normaal’ was toch eigenlijk getrouwd zijn en kinderen hebben? Of niet? Zij deed bijzonder onaangename, maar ook plezierige ervaringen op en het leven bleek uiteindelijk nog een onverwachte verrassing voor haar in petto te hebben. 
Ruth Engelen (1943) schreef met dit boek een waargebeurd verhaal, sterk autobiografisch. Zij was werkende moeder, maatschappelijk werkster en leidinggevende en werkte onder andere twintig jaar met volwassen personen die met justitie in aanraking kwamen. Ruth Engelen schrijft, zingt en treedt solo op in zorgcentra, en geeft muziekcursussen aan 55+'ers. Spiritualiteit betekent voor haar een altijd aanwezige energiebron. Ruth Engelen woont samen, heeft twee zonen, twee schoondochters en een kleindochter.

BESTEL NU!
Wat komen moet
Verkoopprijs: € 16,95 (exclusief verzendkosten)
 
Wat komen moet, Ruth Engelen
Aantal pagina's: 198
ISBN: 9789048432561
Verkoopprijs: € 16,95
Vermoedelijke verschijningsdatum: 17 juli 2014

Like Het boek van Ruth Engelen on Facebook 

 

  Coverdesign: Ed de Bruijne                    
  http://eddebruijne.nl/     
Uitgeverij Free Musketeers B.V. Jacob Leendert van Rijweg 74 Zoetermeer, Zuid-Holland 2713 JA Netherlands
+31 (0) 79 - 320 35 90
www.freemusketeers.nl

Copyright © 2014
Uitgeverij Free Musketeers B.V.
Alle rechten voorbehouden

Deze promotiemailing wordt eenmalig verzonden.
De auteur heeft alle betrokkenen hiervoor om toestemming gevraagd.

 

Boek “Papieren Erfenis”

Met deze blog maak ik melding van het feit, dat ik een boekje geschreven heb met als titel “Papieren Erfenis”.  Het is een verzameling schrijfsels van mij met een kop en een staart, en verbindingsstukken ertussen.  Het boek , een pocket van 142 pagina’s, ISBN: 978-90-484-2691-1, is vanaf half december beschikbaar via de boekhandel , verkoopprijs € 14,95, o.a. via Bol.com en via de webwinkel van Uitgeverij Free Musketeers (verzendkosten € 2,76).  In het boek verwijs ik op twee plaatsen naar twee omvangrijker documenten die te lang zijn voor het boekje. Van beide documenten heb ik een deel opgenomen in mijn boek met een verwijzing naar onze website. Lezers kunnen, als zij dat willen, via deze blog kennis nemen van de volledige documenten.

Voor het eerste document, de scriptie “Dader of Slachtoffer”, klik hier.

Voor het tweede document, de “Handleiding  interview en redactiewerk” voor  (nieuwe) medewerkers bij een lokale publieke radio-omroep, klik hier.

Voor wie het boekje wil bestellen: klik op “Papieren Erfenis” in het menu bovenaan in deze website.

Engelien Mensenkamp

Oktober 2012

Het debuut van Engelien Mensenkamp
Opruimen is één ding, alles in de papiervernietiger was iets anders. Engelien Mensenkamp heeft in de loop van de jaren veel geschreven. Voor opleidingen, werk, vrijwilligerswerk. Over zaken die een kijk geven op andere tijden en andere werelden. Gelardeerd met eigen observaties, meningen en filosofieën. Dat wilde ze aan haar nazaten doorgeven. In deze bundel verzamelde schrijfsels is wel voor ‘elck wat wils’ te lezen.
Als maatschappelijk werkster heeft Engelien Mensenkamp (Hilversum, 1943) in diverse werksituaties en in verschillende functies gedurende ruim vijfentwintig jaar veel geschreven: handleidingen, plannen van aanpak, scripties, discussiepapers en acht jaar gerapporteerd voor de rechtbank. Opgegroeid in een muzikaal gezin zou ook zij naar het conservatorium gaan. Het liep anders, maar nu is er tijd voor muzikale activiteiten en… om te schrijven, zomaar voor zichzelf. Engelien woont samen, heeft twee zonen, twee schoondochters en een kleindochter.

Bestel nu Papieren Erfenis
Verschijningsdatum: half december
Verkoopprijs: € 14,95 (exclusief verzendkosten)
Papieren Erfenis, Engelien Mensenkamp
Aantal pagina's: 142
ISBN: 978-90-484-2691-1 
Verkoopprijs: € 14,95
Verzendkosten: € 2,76 (NL) € 3,96 (EU)
Beschikbaar vanaf: half december

Like Het debuut van Engelien Mensenkamp on Facebook comment on Het debuut van Engelien Mensenkamp

Uitgeverij Free Musketeers B.V. Herenwaard 177-A Zoetermeer, Zuid-Holland 2716 XV
+31 (0) 79 - 320 35 90

Copyright © 2012
Uitgeverij Free Musketeers B.V.
Alle rechten voorbehouden

Deze promotiemailing wordt eenmalig verzonden.
De auteur heeft alle betrokkenen hiervoor om toestemming gevraagd.